dimecres, 2 de març del 2016

TITO BUSTILLO:


La Cova de Tito Bustillo és una cova amb pintures prehistòriques des del 22.000 fins al 10.000 a. C. Situada a Ribadesella , al Principat d'Astúries ( Espanya). Va ser descoberta en 1968 pel grup d'espeleologia Torreblanca.

La cova de Tito Bustillo és un dels grans santuaris de l'art paleolític d'Europa. Forma part d'una xarxa de cavernes connectades entre si i pertanyents a una mateixa formació calcària en la qual s'obren altres grutes habitades temporalment per l'home prehistòric.

La cova de Tito Bustillo conserva 12 conjunts d'art rupestre distribuïts per tota la cavitat. La rica varietat d'aquestes manifestacions, amb pintures i gravats de signes , animals i representacions antropomorfes , fan que la cova de Tito Bustillo sigui considerada un dels millors exemples d'art rupestre paleolític d'Astúries i un dels jaciments més complets de tota la Cornisa cantàbrica .

El 1969 , el Patronat de Coves Prehistòriques d'Astúries va rehabilitar l'entrada primitiva obstruïda fins llavors per un esfondrament ocorregut amb posterioritat al període Magdaleniense, i el 1970 el mateix Patronat obre una altra entrada perforant en roca viva un túnel de 165 metres de longitud que evita els tres quilòmetres de distància que hi ha, part del trajecte calia realitzar a peu.

  


 VOCABULARI:

Magdaleniense: La cultura Magdaleniense és una de les últimes cultures del Paleolític Superior a Europa occidental , que va ser caracteritzada pels trets de la seva indústria lítica i òssia.


1 comentari: